Szeretettel köszöntelek a Venezia rajongói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Nos? Itt a helyed ha voltál vagy csak vágysz Velence szép városába!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Venezia rajongói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Venezia rajongói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Nos? Itt a helyed ha voltál vagy csak vágysz Velence szép városába!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Venezia rajongói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Venezia rajongói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Nos? Itt a helyed ha voltál vagy csak vágysz Velence szép városába!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Venezia rajongói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Venezia rajongói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Nos? Itt a helyed ha voltál vagy csak vágysz Velence szép városába!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Venezia rajongói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Gyenge István indította 14 éve
Mit és hol ettetek Velencében, ami emlékezetes valamilyen szempontból?
És várom ide a Veneto tartomány receptjeit is.
Hozzászólások eddig: 1
Gyenge István üzente 9 éve
Bableves (Velence)
Hozzávalók:
– 1 kg bab
– 2 hagyma
– 200 g húsos szalonna
– 50 ml olivaolaj
– 3 krumpli
– 2 sárgarépa
– 2 gerezd fokhagyma
– kevés petrezselyem
– reszelt parmezán sajt (fakultatív)
– 2 babérlevél
– zöldségleves (kockából)
– 2–3 zsálya levél
– kevés rozmaring
– só
– bors
Bő vízben megfőzzük a babot a babérlevéllel. Összeaprítjuk a hagymát, a répát és a szalonnát, lereszeljük a krumplit. Kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a hagymát, a répát, az apróra vágott szalonnát, majd a reszelt burgonyát. Végül a babot leszűrjük és azt is hozzáadjuk, felöntjük a zöldséglevessel és beletesszük a rozmaringot és a zsályát.
Fél óra főzés után kivesszük a bab felét, átpasszírozzuk, majd visszatesszük a levesbe.
Néhány percig még főni hagyjuk, majd meghintjük a petrezselyemmel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás